Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın dört bir yanındaki müzisyenler Filistin için seslerini duyuruyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, şimdiye kadar 37 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Dünya genelinde yapılan protestolar ise bu zulme karşı seslerini yükseltmeye devam ediyor. Ancak, İsrail’in saldırıları durmadı. Ateşkes umutlarıyla beklenen bir zamanda, müzisyenlerin oluşturduğu “Filistin İçin Çal” projesiyle seslerini duyurmayı amaçlayan bir grup, katliamlara dikkat çekmek istiyor.

Proje koordinatörü Zeynep Betül Akyıldız ve küçük müzisyen Zeynep Keskinkardeşler, projenin detayları hakkında konuştular. Akyıldız, Açlık Oyunları filmindeki bir şarkıya yeni sözler yazarak Filistin’deki duruma dikkat çekmek istediklerini belirtiyor. Türkçe olarak kaleme alınan sözler, kadınlarla birlikte son halini aldı. Ardından şarkıyı seslendiren müzisyenler, evde çektikleri kliplerle projeyi tamamladılar.

Projenin en küçük sesi, 7 yaşındaki Zeynep Keskinkardeşler ise Filistinli çocuklar için sesini duyurmak istiyor. Proje kapsamında çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyan Keskinkardeşler, sınıf arkadaşlarının klibi beğendiğini söylüyor. Akyıldız ise, Filistin’deki zulmün sona ermesi için müzikle farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirtiyor.