Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege Üniversitesi, Azerbaycan’a Ege mutfağını tanıttı

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’nde Türk

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’nde Türk Mutfağı Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirildi. Etkinlikte Ege Üniversitesi gastronomi ekibi, Ege mutfağından lezzetlerin tanıtımını yaptı.

İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, programda kullanılan malzemelerin Türkiye’den getirildiğini belirterek, Ege mutfağının asırlık tariflerini sunmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Gültekin, gastronomik değerlerin uluslararası alanda tanıtılması için bilimsel faaliyetlerine devam edeceklerini vurguladı.

Etkinlikte konuklara çeşitli Ege mutfağı lezzetleri ikram edilirken, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer gibi önemli isimler de programa katıldı. Gelecekte de Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımına katkı sunmaya devam edeceklerini belirten ekip, başarılı bir gastrodiplomasi etkinliği gerçekleştirdiklerini vurguladı.