Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuat Sezgin’in öğrencilerinden gelen anılarla anıldığı vefatının 6. yılında

İBTAV Mütevelli Heyeti üyesi

İBTAV Mütevelli Heyeti üyesi Sümeyye Baybara, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile ilk tanıştığı günü anlattı. Üniversitede birinci sınıf öğrencisiyken Sezgin ile bir öğrenci toplantısında tanıştıklarını belirten Baybara, Sezgin’in öğrencilerle buluşmayı ve sohbet etmeyi sevdiğini söyledi. Sezgin’in bilim tarihi alanında açtığı yolların kendilerine cesaret verdiğini ve bir vizyon kazandırdığını ifade eden Baybara, mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldığını ve vakıfta gönüllü olarak kataloglama çalışmalarına katıldığını belirtti.

Baybara, Sezgin’in elde ettiği başarıya rağmen mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayarak onun iyi bir dinleyici olduğunu ve gençlerle yaptığı toplantılarda konuşmaktan çok dinlemeyi tercih ettiğini söyledi.

Diğer bir İBTAV Mütevelli Heyeti üyesi Ayşegül Kutluca ise Sezgin’in objektifliğinin ve disiplinli çalışma prensibinin dikkat çekici olduğunu belirtti. Kutluca, Sezgin’in sert ve merhametli bir kişiliğe sahip olduğunu ve her zaman daha fazla çalışma arzusu taşıdığını ifade etti.

Mihriban Ataş da Sezgin’in öz güven aşılamaya çalıştığını ve hem Batı hem de Doğu dillerini iyi bilmeyi teşvik ettiğini aktardı. Ataş’ın en etkilendiği anılardan biri, Sezgin’in gülümsemeye ve tebessüme verdiği önemi vurgulayan bir olayıydı.

Sezgin’in çalışkan, titiz ve özverili bir bilim insanı olduğunu vurgulayan Ataş, Sezgin’in farklı kütüphanelere gidip yazma eserlere erişmeye çalıştığını ve eserlerini büyük bir çaba ile ortaya koyduğunu belirtti.