Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galata Kulesi’nde Yeniden Ziyaretçileri Ağırlamaya Hazırız

İstanbul Galata Kulesi, Restorasyon

İstanbul Galata Kulesi, Restorasyon Çalışmalarının Ardından Yarın Ziyaretçilere Açılıyor

İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Galata Kulesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından yarın tekrar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak.

Yapılan açıklamaya göre, kulede 1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde yapılan teknik analizler ve jeoradar raporları doğrultusunda hazırlanan projeler, modern teknolojilerle ve alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde uygulandı. Restorasyon çalışmaları, fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlandı ve yapı hem kültürel mirası koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi.

Restorasyon çalışmaları aynı zamanda profesyonel dağcılar tarafından desteklendi ve yarın kapılarını ziyaretçilere açacak olan kulede, saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek. Böylece ziyaretçi yönetim planlaması çerçevesinde kule, ziyaretçilerine en iyi şekilde hizmet vermeye hazır hale getirildi.