Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Lezzetleri Başkent Millet Bahçesi’nde Şölen Gibi Başladı

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri’nde, depremzede esnaf yoğun ilgi gördü. Genellikle Hatay bölgesinden gelen esnaflar, şehrin meşhur künefesi, kağıt kebabı, acılı salçası, zeytini, sabunu, döneri, baharatları ve diğer yöresel ürünleri sergiledi. Birçok farklı ürünün satışa sunulduğu etkinlikte, dükkanı depremde yıkılan esnaflar da katılım gösterdi.

Esnaf Mithat Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremde dükkanını kaybettikten sonra Türkiye genelinde çeşitli fuarlara katılarak Hatay lezzetlerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirtti. Öztürk, Ankara’da Hatay’ın en ünlü lezzetlerini tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Etkinlikte ayrıca, en hızlı kağıt kebabı ve künefe yeme yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren katılımcılara ödüller verilirken, ziyaretçilere de hazırlanan künefeler ikram edildi. En hızlı kağıt kebabı yiyen 16 yaşındaki Arda Akkaya 2 bin lira ödül kazanırken, en hızlı künefe yeme yarışmasını kazanan Murat Yüzükak’a Hatay ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verildi.

Hatay Tanıtım Günleri 30 Haziran Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. Etkinlikte, Hatay’ın kültürel ve gastronomik zenginliklerini keşfetmek ve Hataylı esnafları desteklemek için fırsat bulunuyor.