Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Saat Kuleleri: Son Dakika Haberleri

İhtişamlı yapılarıyla dikkat çeken

İhtişamlı yapılarıyla dikkat çeken saat kuleleri, şehirlerin en önemli simgelerinden biri haline gelmiştir. Saat kültürü ilk olarak doğu medeniyetlerinde ortaya çıksa da, saat kuleleri batı uygarlığında geliştirilmiştir. Anadolu’nun birçok şehrine II. Abdülhamid’in verdiği fermandan sonra saat kuleleri inşa edilmiştir.

İstanbul’da beş farklı saat kulesi bulunmaktadır. Tophane Saat Kulesi, 19. yüzyılın ikinci yarısında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olup neoklasik tarzıyla dikkat çekmektedir. Dolmabahçe Saat Kulesi ise Sultan II. Abdülhamid tarafından 1890-1895 yılları arasında yaptırılmıştır. Şehrin simgelerinden biri olan bu kule, hala tarih kokan atmosferini korumaktadır.

Şişli Etfal Hastanesi Saat Kulesi, Sultan II. Abdülhamid tarafından 1899’da yaptırılmıştır. İtalyan mimar R. d’Aronco’nun projesine göre 1907’de inşa edilen kule, kırmızı tuğla ve beyaz mermerin bir arada kullanıldığı özel bir tasarıma sahiptir. Yıldız Saat Kulesi ise Yıldız Sarayı’na aittir ve oryantalist ve neogotik tarzıyla dikkat çekmektedir. İstanbul Beşiktaş’ta yer alan bu kule, sivri ve dilimli bir kubbe ile örtülüdür. Saat kulesinin dekoratif çatısı üzerinde bir pusula ve zirvesinde rüzgar gülü bulunmaktadır.