Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Cumhuriyete Doğru” adlı tiyatro oyununu izledi

Bora Severcan’ın yazıp yönettiği,

Bora Severcan’ın yazıp yönettiği, orijinal müzikleri Selim Atakan tarafından bestelenen “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda sahnelendi. İstanbul’da ikinci kez sahnelenen oyunu, Milli Eğitim Bakanı Tekin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve İstanbul Valisi Davut Gül de izledi. Oyunu izleyenlerin ayakta alkışladığı ve Bakan Tekin’in oyuncuları tebrik ettiği belirtildi.

Bakan Tekin, oyunun Türk tiyatro tarihine ve siyasi hayatına iz bırakacağını, Türk siyasi hayatında bir çığır açacağını düşündüğünü ifade etti. Oyuncuları ve emeği geçen herkesi tebrik eden Bakan Tekin, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’e teşekkür etti. Ayrıca organizatör Murat Aksu’ya ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan’a plaket takdim etti.

Bugüne kadar 30 farklı ilde 40 defa sahnelenen “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu, bu kez 400 kişilik kadrosuyla İstanbul’daki Tüpraş Stadyumu’nda binlerce izleyiciyle buluştu. Oyunda öğretmenlerden ve profesyonellerden oluşan bir orkestra ve koro yer aldı. Başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez ve diğerleri paylaştı.

Oyun, bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali’ye Cumhuriyet’in ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının TBMM’yi kurması, Milli Mücadele kahramanlarının Kurtuluş Savaşı’nı kazanması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilan etmesi konu ediliyor.