Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Sarayları, 6 ayda neredeyse 4 milyon ziyaretçi ağırladı

Milli Sarayları Ziyaret Eden

Milli Sarayları Ziyaret Eden Turist Sayısı Arttı

Ülkemizde bulunan Milli Saraylar, bu yılın ilk yarısında artan ziyaretçi sayılarıyla dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Sarayları gezen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 3 milyon 945 bin 741’e yükseldi. 2023 yılının ilk yarısında ise bu sayı 3 milyon 324 bin 396 kişi olarak gerçekleşmişti.

Osmanlı medeniyetinden günümüze kadar gelen en önemli yapılar arasında yer alan Topkapı Sarayı, ziyaretçi artışında öne çıkıyor. Topkapı Sarayı’nı 2 milyon 190 bin 530 kişi ziyaret ederken, restorasyon sonrası düzenlenen ve ilk kez ziyarete açılan bölümlerin etkili olduğu görülüyor.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izler taşıyan Dolmabahçe Sarayı’nı 560 bin 520 kişi ziyaret ederken; Anadolu yakasındaki Beylerbeyi Sarayı’nı 280 bin 752 kişi, Küçüksu Kasrı’nı ise 83 bin 956 kişi ziyaret etti.

Yabancı turistlerin de ilgisini çeken Milli Saraylar, geçen yıla göre yüzde 49 artışla 1 milyon 998 bin 794 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Ayrıca Osmanlı resim sanatının günümüzdeki tek temsilcisi olan Milli Saraylar Resim Müzesi’ni 228 bin 232 kişi ziyaret etti.

Diğer önemli ziyaret noktalarından biri olan Ihlamur Kasrı 116 bin 328 ziyaretçiye kapılarını açarken; İslam Medeniyetleri Müzesi, Cam ve Billur Müzesi, Ankara Palas Müzesi gibi diğer müzeler de birçok ziyaretçiyi ağırladı.

Milli Saraylar, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.