Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mimar Sinan’ın başyapıtı Kurşunlu Camii, 451 yıldır ayakta ve ihtişamını koruyor

Kayseri’nin tarihî ve önemli

Kayseri’nin tarihî ve önemli camilerinden biri olan Kurşunlu Camii, 451 yıldır hala ayakta ve ihtişamını koruyor. Kentin merkezine güzellik katan bu cami, “Ağırnaslı Sinan” olarak bilinen Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olarak öne çıkıyor. Çevresindeki hamam, mezarlık ve külliye zamanla yok olmuş olsa da Kurşunlu Camii, tarihçilerin sık sık ziyaret ettiği bir yapı olma özelliğini hala koruyor.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kayseri İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, cami hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Ağırnaslı Sinan tarafından yapılan Kurşunlu Camii, Kayseri’de Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden biridir. 1573 yılında inşa edilen cami, Mimar Sinan’ın döneminde yapılan 10’dan fazla eserden biridir ve şu anda ayakta kalan ve kullanılan belki de tek yapısıdır. Hacı Ahmet Paşa Camii olarak da bilinen bu yapı, Mimar Sinan’a verilen siparişlerden biri olup, İstanbul’da değil Kayseri’de yapılmasını istenmiştir. Caminin etrafında bulunan hamam, mektep ve mezarlık zaman içerisinde yok olmuş ancak sadece cami günümüze ulaşmıştır.”

Kurşunlu Camii, Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olmanın yanı sıra Kayseri’nin kültürel ve tarihî mirasını koruyan bir yapı olarak da öne çıkmaktadır.