Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pamukkale’nin Hedefi: 3 Milyon Ziyaretçi Barajını Aşmak

Denizli’deki Pamukkale, gece müzeciliği

Denizli’deki Pamukkale, gece müzeciliği ile turistlerin ilgi odağı haline geldi. Beyaz travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile ünlü olan bölgede yapılan ışıklandırma çalışmaları, ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor. Gece saat 00.00’a kadar ziyaret edilebilen ören yerini, gece müzeciliği uygulamasının başlamasından bu yana yaklaşık 4 bin kişi ziyaret etmiş.

Geçen yıl 2 milyon 200 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’de, bu yıl 633 bin 140 misafir ağırlanmış. Turizmciler, gece müzeciliği sayesinde belirlenen 3 milyon turist hedefinin aşılacağını öngörüyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, gece müzeciliği uygulamasının bölgedeki turizmcileri heyecanlandırdığını belirtti. Ayrıca, gece ziyaretlerinin artmasıyla otellerde konaklama gün sayılarında da artış yaşandığına dikkat çekti.

Şen, bu yıl için hedeflenen 3 milyon ziyaretçi rakamının gece müzeciliği ile kolayca aşılacağını ve sezonun 3 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafirle kapatacaklarını ifade etti. Avrupa’da aydınlatılmış bölgelerin ilgi çekici olduğunu belirten Şen, Pamukkale’nin gece müzeciliği sayesinde daha fazla turist çekeceğini düşündüklerini söyledi.