Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun’da Kültür Yolu Festivali Coşkusuna Hazır Olun!

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Samsun’da başladı. 30 farklı mekanda gerçekleştirilen festival, 9 gün boyunca sürecek ve 1000’e yakın sanatçıyı ağırlayacak. Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanata kadar 600 etkinlik yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlayan festival, Samsun Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile start aldı. Bakan Ersoy, festivalin her kesime hitap eden etkinlikler barındırmasının önemine vurgu yaparak, görsel sanatlardan müzelere kadar geniş bir yelpazede etkinliklerin sunulacağını belirtti.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklere ücretsiz olarak katılım imkanı sunulurken, Yeşilçam oyuncularıyla söyleşilerin ve kültür konulu etkinliklerin de yer alacağı açıklandı. Komşu şehirlerden de yoğun ilgi beklenen festivalin, Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkı sağlayacak nitelikte olduğu belirtildi.