Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatın İyileştirici Gücü: Ressam Kasım Tan, Gazze’yi Üsküdar’a Taşıyor

İstanbul Üsküdar Valide-i Cedid

İstanbul Üsküdar Valide-i Cedid Cami önünde, 9 metreye 3 metre boyutundaki “Gazze” adlı tablosunu yapan genç sanatçı Kasım Tan, Filistinlilere destek olmayı amaçlıyor. Eserinde Pablo Picasso’nun “Guernica” tablosundan ilham alan Tan, Müftülük ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden izin alarak tuvaline başladı ve Gazze’de yaşanan dehşeti ifade etmek için çalışmaya karar verdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılardan sonra Tan, inzivaya çekilmiş ve daha sonra “Bu soykırıma karşı ne yapabilirim?” sorusuyla eseri yapmaya karar vermiş. Tan, 21 günlük bir çizim eylemi planlayarak, eserde Gazze halkının çarpıcı yüz ifadelerini resmetmeye çalışıyor.

Tan, eserde insanların ifadelerine odaklanarak sert çizgilerle izleyiciye etkileyici bir tablo sunmayı hedefliyor. Daha önce hazırladığı “Kargaşa” adlı resim serisiyle de tanınan genç sanatçı, Gazze tablosuyla insanların duygularını canlandırmayı ve tepki vermelerini sağlamayı amaçlıyor.

Sanatçılarımızın sessizliği Tan’ı bu çalışmayı yapmaya iten etkenlerden biri olarak belirtiyor. Tan, Üsküdar meydanında yaptığı çalışmaya oldukça olumlu tepkiler aldığını ve tamamladıktan sonra Filistin’le ilgili bir resim sergisi açmayı planladığını söylüyor. Genç sanatçı, eserinin Filistin’in özgürlüğünü kazandığı zaman Filistin’e teslim edilmesini vasiyeti olarak belirliyor.