Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda Son 5 Ayda Ziyaretçi Rekoru: 103 Bin Kişi!

Ahlat’ta Turizm Hareketliliği Arttı:

Ahlat’ta Turizm Hareketliliği Arttı: Selçuklu Meydan Mezarlığı’na 103 Bini Aşkın Ziyaretçi Geldi

Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu tarafından 2019 yılında “Sakin Şehir” olarak kabul edilen Ahlat’ta bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle turizm hareketliliğinde artış yaşanmıştır. Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlıklarından biri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan tarihi mezarlık, yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelen 103 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Selçuklu Meydan Mezarlığı, Anadolu’nun “Orhun Abideleri” olarak da nitelendirilmektedir. Ziyaretçiler, üzerlerindeki kabartmalar, motifler, işlemeler ve kitabelerle sanat eseri niteliği taşıyan mezar taşlarını incelemiş ve bölgenin tarihi hakkında bilgi edinmişlerdir.

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden sayısının geçen yıla göre arttığını belirtmiştir. Bitlis’in turizm açısından önemli bir destinasyon olduğunu vurgulayan Eker, mezarlığın 190 binin üzerinde ziyaretçi çektiğini ifade etmiştir. Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Samet Adıyaman da Ahlat’ın turizmde ilerlemeye devam ettiğini ve Selçuklu Meydan Mezarlığı’nın ziyaretçi çekme potansiyelinin arttığını dile getirmiştir.

Ziyaretçilerden biri olan Özgür Özel, Ahlat’ın tarihi önemini vurgulayarak, bölgedeki turistik gelişmelerden memnuniyetini dile getirmiştir. Ayrıca, Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ilk kez ziyaret eden Mahmut Kılıç da mekanı çok güzel bulduğunu belirtmiştir.

Ahlat’taki turizm potansiyelinin her geçen gün arttığı ve Selçuklu Meydan Mezarlığı’nın kültürel miras ve turistik öneminin yükseldiği görülmektedir. Artan ziyaretçi sayısıyla birlikte bölgenin turizm gelirlerinde de olumlu bir etki beklenmektedir.