Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Topkapı Sarayı’nda gece keşfi: Turlar başlıyor!

Topkapı Sarayı Gece Ziyaretlerine

Topkapı Sarayı Gece Ziyaretlerine Başlıyor

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı’nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama yarın başlıyor. Yeni uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup yarın saat 21.00’de, ikinci grup ise saat 22.00’de kabul edilecek ve gruplar 300 kişiyi geçmemesi sağlanacak.

Gece turları sırasında Harem-i Hümayun’un birçok bölümü keşfedilebilecek. Gezi başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak ve ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek.

Harem bölümünde Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi ve Mabeyn Taşlığı, Altın Yol ve Kuşhane Mutfağı gibi alanlar da ziyarete açık olacak.

Gece ziyaretleri sırasında Topkapı Sarayı’nın üçüncü avlusundaki Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve Hazine Sergisi de keşfedilebilecek. Sarayın ünlü Hazine Sergisi’nde Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi eserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler gece turu sırasında Havuzlu Teras’ta dolaşabilecek ve İftariye Kameriyesi’nden İstanbul manzarasını izleyebilecekler. Gezi için özel biletler gişeden temin edilebilecek.