Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Topkapı Sarayı’nda Gece Vakitlerinde Yapılan Tur Olanakları Artık Mevcut

Topkapı Sarayı’nda Gece Turları

Topkapı Sarayı’nda Gece Turları Başladı

Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman, gece turuyla Topkapı Sarayı’nda tarihi bir gün yaşandığını belirterek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaz döneminde cumartesi akşamları Topkapı Sarayı’nın gece ziyaretçilere açık olacağını belirten Kocaman, müzenin tamamını gezmelerini sağlamak için bir proje hazırladıklarını ifade etti. Topkapı Sarayı’nın 400 yılı aşkın süre Osmanlı Devleti’ne ev sahipliği yaptığını vurgulayan Kocaman, harem ve selamlık bölümlerini gece ziyaretçilere açmayı planladıklarını söyledi.

Her cumartesi saat 21.00-23.00 arasında ziyarete açık olacak olan Topkapı Sarayı’nda gece gezileri için güvenlik nedeniyle elektriğin olmadığı belirli bölgelerde gruplar oluşturularak gezilerin gerçekleştirileceğini açıklayan Kocaman, ayrıca tur şirketleri ve rehberler eşliğinde gelen ziyaretçiler için özel rehberlik hizmeti sunacaklarını dile getirdi.

Ziyaretçilerden Serap Özmete, gece turlarını sosyal medyada gördüklerini ve çok keyif aldıklarını belirtirken, Bora Tayfun Özmete ise gündüz vakti kalabalık olan sarayı gece daha sakin ve keyifli bir şekilde gezebildiklerini ifade etti.

Gece ziyaretlerinde Harem-i Hümayun’un birçok bölümünün de gezilebileceği belirtilirken, Topkapı Sarayı’nın dünyaca ünlü eserlerine de gece ziyaretçilerin erişebileceği vurgulandı. Geziye katılım gruplar halinde gerçekleştirilecek olup, biletler gişeden temin edilebilecek.