Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tripolis Antik Kenti, Erozyonla Gelen Topraklar Tarafından Korunmuştur

Buldan ilçesindeki antik kentte

Buldan ilçesindeki antik kentte yapılan kazı çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Duman başkanlığındaki ekip tarafından 2012 yılından bu yana yürütülmektedir. Antik kentte Roma ve Bizans dönemlerine ait mimari kalıntılar bulunmaktadır. Bunlar arasında 1700 yıllık freskler de yer almaktadır. Ayrıca bölgede 1500 yıllık kilise, heykeller, tahıl ambarları, pazar yeri gibi birçok buluntu ortaya çıkarılmıştır.

Antik kentte Roma İmparatoru Hadrianus onuruna yapılan ve Mısır ve Akdeniz’den getirilen mermer ve granit sütunlarla süslenen anıtsal çeşme de keşfedilmiştir. Prof. Dr. Bahadır Duman, kazı alanındaki çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini belirtmiş ve Tripolis’in Batı Anadolu’nun en sağlam antik kentlerinden biri olduğunu vurgulamıştır.

Geleceğe Miras Projesi kapsamında antik kentte karşılama merkezi yapılacak, yönlendirme levhaları yenilenecek ve aydınlatma sorunları çözülecektir. Ayrıca agoranın bitişiğinde bulunan meclis binasında çalışmalar devam etmekte olup, anıtsal çeşmenin restorasyonu da yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.