Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Mutfağı: Asırlık Tatların Buluşma Noktası!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” tanıtım etkinlikleri kapsamında, Emine Erdoğan’ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda açılan sergi büyük ilgi görüyor.

22 Mayıs’ta gerçekleştirilen “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” programında Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından ziyaret edilen sergide, Türkiye’nin zengin gastronomi kültürü tüm dünyaya tanıtılıyor.

Serginin fuaye alanında, “Her şey bu topraklarda tek bir buğday tanesiyle başladı.” sözleriyle başlayan bir video ile ziyaretçiler karşılanıyor. Akdeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ayrılan özel odalarda her bölgenin mutfak kültürü ve lezzetleri tanıtılıyor.

Sergide, her bölge için özel olarak hazırlanan maketler, el emeği ürünler, coğrafi güzellikler ve lezzetler ziyaretçilere sunuluyor. Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımalarının vurgulandığı sergide, farklı kentlere özgü bakır sunum eşyaları, el emeği motifler ve çini tasarımları da dikkat çekiyor.

Sergi süresince ziyaretçiler, Emine Erdoğan’ın himayesinde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabını inceleme fırsatı bulabilirler. Kitapta, 7 bölgeye ait çok sayıda yöresel lezzetin ayrıntılı tarifleri yer alıyor.

21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Türk Mutfağı Haftası kapsamındaki sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.