Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk mutfağı: Lezzeti kadar derinliği de olan bir kültürel hazine

Kültür ve Turizm Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen 4. Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nin açılışına katıldı. Ersoy, gastronominin dünya turizminin önemli bir itici gücü haline geldiğini vurgulayarak, Türkiye’nin eşsiz mutfak kültürü ve yerel lezzetleriyle dünya çapında fark yarattığını belirtti. Türk mutfağını markalaştırarak, gastronomi turizminde lider destinasyonlar arasında yer almayı hedeflediklerini ifade etti.

Ersoy, Türkiye’nin gastronomi turizmindeki küresel ekonomiden en büyük payı almayı hedeflediklerini ve bu alandaki başarının turizm tanıtım ve geliştirme çalışmalarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Türk mutfağının karakteristik özelliğinde yöresel ürünlerin büyük rol oynadığını ve bu ürünlerin tanıtımının korunması ve turizmin gelişmesine katkı sağladığını belirtti.

Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında Türkiye’de sürdürülebilir bir konaklama deneyimi yaşanmasının önemine değinen Ersoy, turizme hizmet veren işletmelerin sürdürülebilirlik belgeleri alması gerektiğini ifade etti. Aynı yaklaşımın yeme-içme sektörü için de geçerli olacağını ve sektörün sürdürülebilirlik konusunda gerekli adımları atması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Ersoy, Türk Mutfağı Haftası gibi organizasyonlarla Türk mutfağının farkındalığını artırarak markalaşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, gastronomi turizminde küresel fırsatların ele alınacağı Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde, sürdürülebilir tarım, mavi ekonomi, kalkınma ve sanat gibi çeşitli başlıkların ele alınacağını belirtti.