Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk somonunun lezzetli yolculuğu: Yumurtadan sofraya

Trabzon’daki balık çiftliklerinde yetiştirilen

Trabzon’daki balık çiftliklerinde yetiştirilen balıklardan elde edilen yumurta ve spermlerin karıştırılarak döllenme işlemi gerçekleştiriliyor. Yumurtaların kuluçka dönemi sonrasında çıkan larvalar yavru yemleriyle beslenmeye ve yüzmeye başlıyor. Yavrular özel yemlerle beslenerek büyütülüyor ve deniz kafeslerine naklediliyor. Türk somonu, yüksek besin değerleriyle farklı ülkelerde tercih ediliyor.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Türk somonunun üretiminden sonra işlenmesinin önemine vurgu yaparak, Türk somonunun Trabzon’un önde gelen ürünleri arasında yer aldığını belirtti. Bakanlık, Türk somonu üreticilerine ve işletme tesislerine destek veriyor. Türk somonu üretimini arttırarak milli bir değer yaratmayı hedefliyor.

Kaplan, Türk somonunun lezzetli ve protein açısından zengin olduğunu vurgulayarak, Türk somonu üretiminin arttırılmasıyla ihracat potansiyelinin de artacağını belirtti. Türk somonu üretiminin 2023 hedefleri doğrultusunda arttırılacağı ve uluslararası pazarda önemli bir yer edineceği ifade edildi.