Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de 30 sinema projesine 141,5 milyon lira destek sağlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema sektöründe önemli rol oynayan projelere destek verdi. Bakanlık, Sinema Destekleme Kurulu tarafından belirlenen projelere toplamda 186 milyon 391 bin Türk lirası destek sağladı.

Destek alan projeler arasında, ödüllü yönetmen Mustafa Kara’nın “Mevsimlerin Ardından” ve Ara Güler’in hayatını anlatan “Merhaba” filmleri yer alıyor. Yüksel Aksu’nun “Bak Postacı Geliyor” ve Emre Konuk’un “Halid Bin Velid: Allah’ın Kılıcı” filmleri de desteklenen diğer projeler arasında bulunuyor.

Animasyon kategorisinde destek alan projeler arasında “Rafadan Tayfa” serisinin son filmi olan “Kapadokya Macerası” ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk dönemini konu alan “Mustafa” isimli film bulunmaktadır. Bu desteklerle birlikte, bakanlık tarafından sinema sektörüne toplamda 186 milyon 391 bin Türk lirası destek sağlanmış oldu.

Sinema Destekleme Kurulu, uzun metrajlı sinema film yapım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, ortak yapım, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım destek türlerindeki başvuruları değerlendirmeye devam edecek. Bir sonraki toplantı eylül ayında gerçekleştirilecek.