Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilçam’ın Kayıp Yıldızı: Yeni Bir Vedalaşma

Türk sinemasının ve tiyatrosunun

Türk sinemasının ve tiyatrosunun değerli isimlerinden biri olan usta oyuncu Fatma Karanfil’in vefatı üzüntüyle karşılandı. Sanatçının menajeri Aslı İslamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vefat haberini duyurarak, Fatma Karanfil’in sanat hayatı boyunca başarılı projelerde yer aldığını ve birçok ödüle layık görülen bir isim olduğunu belirtti. Karanfil, sadece oyunculuğuyla değil aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığıyla da örnek alınan bir isimdi.

Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952’de Eskişehir’de doğmuş ve 1968 yılında Yeşilçam filmlerinde rol almaya başlamıştır. Karanfil, kariyeri boyunca “Yusuf’un Annesi”, “Elveda Derken”, “Kınalı Kuzular”, “Annemin Gelini”, “Gülpare”, “Üç Kadın”, “Çocuklar Ne Olacak”, “Çocuklar Duymasın”, “Kınalı Kar” ve “Kaçaklar” gibi pek çok film ve dizide rol almıştır.

Ali Kocatepe ile evlenen ve daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında İngiltere’de tekstil eğitimi almıştır. “Keloğlan” filmindeki Fatma ve “Aşk-ı Memnu” dizisindeki Şayeste karakteriyle akıllarda kalan Karanfil, Yeşilçam sinemasında usta oyuncularla birlikte çalışmış ve önemli projelerde yer almıştır.