Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya’da Turizm Verilerini Açıkladı

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’daki turist sayısının 15,3 milyonu geçtiğini belirtti.

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'daki

Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’daki turist sayısının 15,3 milyonu geçtiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Turizm Rakamlarını Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği 8. Olağan Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, Antalya’da 2023 yılının ocak-eylül döneminde gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini geçtiğini ve geçen yıla göre %8’lik bir artış yaşandığını belirtti.

Kemer’de Antik Kentlere Yatırım

Ersoy, Kemer’deki Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentleri için toplamda 145 milyon lira ödenek ayrıldığını ifade etti. Olympos için 56 milyon, Phaselis için 85 milyon ve Idyros için ise 4 milyon lira tahsis edilerek bu antik kentlerde kazı çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

Turizmde Çeşitlilik ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Ersoy, Antalya’nın sadece deniz, kum ve güneş ile sınırlı kalmadan turizmi çeşitlendirmek amacıyla önemli yatırımlara devam edildiğini kaydetti. Ayrıca, Alanya-Antalya otoyolu için sözleşmelerin imzalandığını ve inşaat çalışmalarına yakın zamanda başlanacağını açıkladı.

Geleceğe Yatırım: Sürdürülebilir Turizm

Global salgın sürecinde de Ulusal Sürdürülebilir Turizm Programının hayata geçirildiğini ifade eden Ersoy, bu program çerçevesinde geleceğe miras projelerin geliştirildiğini belirtti. Ersoy, tüm bu ekonomik hamlelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinde yapıldığını ekleyerek, turizmin her geçen yıl büyüdüğünü istatistiksel olarak kanıtladıklarını da sözlerine ekledi.

Kongreye AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş ile diğer partililerin katıldığı ve ülke genelinde AK Parti’nin sunduğu hizmetlerin önemine vurgu yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’ne katıldı.