Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan BRICS ve Türkiye-Rusya İlişkileri Üzerine Açıklamalar

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin BRICS’e katılımını ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin BRICS'e

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin BRICS’e katılımını ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BRICS ve Türkiye-Rusya İlişkilerini Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Rus haber ajansı TASS ile gerçekleştirdiği röportajda Türkiye’nin BRICS’e katılmasının dış politikada yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

BRICS Türkiye İçin Fırsat

Kurtulmuş, “Türkiye’nin BRICS’le olan ilişkisi dünya barışına ciddi katkılarda bulunacaktır” diyerek, BRICS’in çok kutuplu dünya sisteminin önemli bir parçası haline geldiğini vurguladı. Türkiye’nin bu oluşumda yer almasının, ülkede dış politika imkanlarını genişleteceğine dikkat çekti.

Türkiye-Rusya İlişkileri ve İşbirliği Projeleri

İki ülke arasında dostluk bağlarının kuvvetlendiğini ifade eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki işbirliğinin, enerji ve ticaret alanlarında önemli projeler doğurduğunu söyledi.

TBMM: En Dayanıklı Parlamento

Kurtulmuş, TBMM’nin dünya üzerindeki en dayanıklı parlamentolardan biri olduğunu belirterek, Türkiye’nin demokrasi tarihinin köklü geçmişine vurgu yaptı. 1950’den bu yana çeşitli zorluklara rağmen, milletin her zaman milli iradeden yana olduğunu ifade etti.

Yeni Dönemde Alternatif Dış Politikalar

Kurtulmuş, çok kutupluluğun başlangıcında olunduğunu belirterek, Türkiye’nin çeşitli işbirliği projelerinde aktif rol aldığını ve alternatif dış politika enstrümanları geliştirmek istediğini açıkladı.

Küresel Barış için Çabalar

Türkiye’nin, dünya barışını sağlamak adına gösterdiği çabaları dile getiren Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna geriliminde Türkiye’nin arabuluculuk rolüne dikkat çekti. Ayrıca, Gazze’de yaşanan krizde de Türkiye’nin insani yardım çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin Türkiye’nin enerji güvenliğine katkı sağlayacağını ifade eden Kurtulmuş, projenin ilerleyişi hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin Turizm Potansiyeli

Türkiye’yi ziyaret etmeyi düşünen Rus turistlere yönelik önerilerde bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin zengin kültürel ve doğal güzelliklerine değinerek, bu yıl 6,3 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Akademik ve Siyasi Hayat

Kurtulmuş, akademisyenlik ve siyasetin kendisine kattıkları üzerine, her iki alanda da hedefinin topluma en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu belirtti.

Rusya'daki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (solda), Rusya'nın resmi haber ajansı...

Rusya’daki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (solda), Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’a röportaj verdi.