Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bacak Uzunluğu Eşitsizlikleri: Belirtileri ve Çözüm Yolları

Bacak uzunluğu eşitsizlikleri, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Tedavi yöntemleri ve belirtiler hakkında önemli bilgiler.

Bacak uzunluğu eşitsizlikleri, çeşitli

Bacak uzunluğu eşitsizlikleri, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Tedavi yöntemleri ve belirtiler hakkında önemli bilgiler.

Bacak Uzunluğu Eşitsizliklerinin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Ali Demirtaş, bacak uzunluğu eşitsizliğinin birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirtti.

Belirtiler ve Problemler

Dr. Demirtaş, bu tür bir durumun aksama, topallama, parmak ucunda yürüme, omurga deformitesi, sırt ağrısı ve eklem sorunları gibi çeşitli sorunlara neden olabileceğini ifade etti.

Toplumda Yaygınlık

Bacak uzunluğu eşitsizliğinin toplumda %25 oranında görüldüğünü kaydeden Demirtaş, “Bir bacağın diğeri ile arasında 1 santimetreye kadar olan bir fark genellikle fark edilmez. Ancak bu fark 2 santimetreden fazla olduğunda, sağlık problemleri kaçınılmaz hale gelebilir.” dedi.

Nedenleri

Bu durumu doğuştan ve gelişimsel nedenlerle ilişkilendiren Demirtaş, “Geçirilmiş kırıklar, kemikte kitle oluşumları ve enfeksiyonlar gibi durumlar, gelişimsel eşitsizliklere neden olabilir. Ayrıca genetik faktörler ve bazı sendromlar da doğumsal nedenler arasında yer alır.” ifadelerini kullandı.

Tedavi Seçenekleri

Bacak uzunluğu eşitsizliğinin şiddetine bağlı olarak, tedavi yöntemlerinin değiştiğini belirten Demirtaş, “Eğer eşitsizlik hafifse, ortopedik ayakkabılar veya ayakkabı yükselticiler kullanılabilir. Ancak, durum ciddileşirse cerrahi müdahale gerekebilir.” dedi.

Tedavi Edilmezse Riskler

Uygun tedavi yapılmadığında bacak uzunluğu eşitsizliklerinin ileri dönemlerde leğen kemiği problemleri ve skolyoz gibi yapısal bozukluklara yol açabileceği uyarısında bulunan Demirtaş, “Tedavi edilmediği durumlarda kalça, diz ve ayak bileği gibi bölgelerde ciddi ağrılar ve kireçlenme sorunları meydana gelebilir,” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr....

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Kalkışım, bacak uzunluğunda eşitsizlik durumunun aksama, topallama, parmak ucunda yürüme, omurga deformitesi, sırt ağrısı ve eklemlerde problemler gibi birçok soruna neden olabildiğine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.