Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerde sayı artıyor: Canan Karatay el titremesine karşı uyardı

Sağlık alanında yaptığı dikkat çekici açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde gençlerde artan tehlikeli sağlık sorunlarına dair çarpıcı bir uyarıda bulundu. Karatay, “Vücudumuzun her hücresini zehirliyor” ifadesiyle, bu konudaki tehlikeye dikkat çekti. İşte detaylar…

Sağlık alanında yaptığı dikkat

Sağlık alanında yaptığı dikkat çekici açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde gençlerde artan tehlikeli sağlık sorunlarına dair çarpıcı bir uyarıda bulundu. Karatay, “Vücudumuzun her hücresini zehirliyor” ifadesiyle, bu konudaki tehlikeye dikkat çekti. İşte detaylar…

Sağlık alanında dikkat çekici açıklamalarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, son zamanlarda gençlerde artan tehlikeli sağlık sorunlarına dair çarpıcı bir uyarıda bulundu. Karatay, “Vücudumuzun her hücresini zehirliyor” ifadesiyle bu konudaki tehlikeye dikkat çekti.

Karatay, günümüzde yaygınlaşan bazı alışkanlıkların ve yaşam tarzlarının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı. Özellikle gençler arasında görülen sağlık problemlerinin vücudu nasıl zehirlediğini açıkladı. “Son zamanlarda sağlıklı yaşamdan uzaklaşan ve zararlı alışkanlıklar benimseyen gençlerimiz, ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor” diyen Karatay, bu durumun önüne geçilmesi için gerekli önlemleri sıraladı.


İŞTE VÜCUDUMUZUN HER HÜCRESİNİ ZEHİRLEYEN ALIŞKANLIKLAR!

İŞTE VÜCUDUMUZUN HER HÜCRESİNİ ZEHİRLEYEN ALIŞKANLIKLAR!

Son dönemde gençler arasında artan el titremesi vakalarına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu durumun temelinde bağırsak problemlerinin yattığını belirtti. Karatay, “El titremeleri son zamanlarda gençlerde oldukça yaygınlaştı. Bunun birçok nedeni olabilir. Özellikle vücudu toksinlerle dolduran, sağlıklı gıdalar yerine yapay gıdaları tercih eden bireylerde bu tür sorunlar görülebiliyor,” dedi.

Karatay, el titremelerinin sinir hücrelerindeki bozulmalar nedeniyle ortaya çıktığını vurguladı. “Ağrı ilaçları, tansiyon ilaçları, antidepresanlar, uyku ilaçları ve antibiyotiklerin de etkisi var. Bunun temel nedeni bağırsak florasının bozulmasıdır. Gençlerimizde çok fazla şekerli ve gazlı içecekler ile enerji içecekleri tüketiliyor. Bu durum, sinir sistemini dejeneratif hale getirerek el titremelerine neden oluyor,” şeklinde konuştu.

Karatay, el titremesinin Parkinson hastalığı ile de ilişkilendirilebileceğini belirtti. “Parkinson hastalığı, beyindeki bazı nöronların işlev bozukluğundan kaynaklanır. Yanlış beslenme, uzun süre kullanılan ilaçlar, toksik materyaller ve tarım ilaçları bu durumu tetikleyebilir,” dedi.

Tarım ilaçlarının sağlığa verdiği zararları da gündeme getiren Karatay, “Geçtiğimiz yıl Amerika’da 85 milyon ton tarım ilacı kullanıldı. Bu ilaçlar vücutta ciddi zararlara yol açarak beyin hücrelerini ve kanı zehirliyor, üreme sağlığını da olumsuz etkiliyor,” uyarısında bulundu.

Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin gençler üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti. “Günde 1,5 litre şekerli içecek tüketenler, içeriğinde şeker bulunmayan aspartam içeren diyet içecekleri tercih ediyor olabilir. Bu tür içecekler çok tehlikeli. Şekerli ve gazlı içecekleri çocuklarımıza ve bebeklerimize vermekten kaçınmalıyız. El titremeleri ve sinir bozukluklarının önüne geçmek için toksik maddelerden uzak durmalıyız,” şeklinde konuştu.