Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kazakistan’da Başladı

Milli sporcular Kazakistan’da düzenlenen şampiyonada 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Milli sporcular Kazakistan'da düzenlenen

Milli sporcular Kazakistan’da düzenlenen şampiyonada 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası

Kazakistan’ın başkenti Astana’da başlayan 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası, milli sporcuların büyük başarılarına ev sahipliği yaptı. Organizasyonun ilk gününde, Döndü Kanat ve Gülistan Özdemir, toplamda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerlerine çekti.

Döndü Kanat’ın Başarıları

Döndü Kanat, kadınlar 60 kiloda gerçekleştirilen yarışmalarda “bench press” kategorisinde 55 kilogram, “deadlift”te 105 kilogram, “squat”ta ise 70 kilogram kaldırarak toplamda 230 kilogram ile 4 gümüş madalya elde etti. Ayrıca, bu derecesi ile masterlar kategorisinde altın madalyaya ulaştı.

Gülistan Özdemir’in Performansı

Gülistan Özdemir ise kadınlar 67,5 kiloda yarışarak, “bench press”te 60 kilogram, “squat”ta 90 kilogram ile gümüş, “deadlift”te 100 kilogram kaldırarak bronz madalya kazandı. Toplamda 250 kilogram kaldırarak gümüş madalya ile dünya ikincisi olmayı başardı.

Başkan Talat Ünlü’den Tebrik

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, milli sporcuları, antrenörlerini ve kulüplerini bu önemli başarılarından dolayı tebrik ederek, gelecekteki turnuvalar için başarı diledi.

Milli sporcular Döndü Kanat (solda) ile Gülistan Özdemir (sağda), Kazakistan'ın başkenti Astana'da...

Milli sporcular Döndü Kanat (solda) ile Gülistan Özdemir (sağda), Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.