Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Çanakkale’de Başladı

Çanakkale’de düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, farklı ülkelerden sporcuları buluşturdu.

Çanakkale'de düzenlenen 9. Uluslararası

Çanakkale’de düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, farklı ülkelerden sporcuları buluşturdu.

Çanakkale’de Maraton Coşkusu Yaşanıyor

Bu yıl “Pes etmeyenlerin izinden” sloganıyla düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, Çanakkale’nin tarihi Gelibolu Yarımadası’nda başladı. Türkiye’den ve 21 farklı ülkeden toplamda 3 bin 112 sporcu, bu özel etkinlikte yer almak için kenti ziyaret etti.

Maraton Parkuru ve Katılımcılar

Maratonun zorlu parkuru aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

  • 42 kilometrelik ana maraton koşusuna 89 sporcu katılıyor.
  • 21 kilometrelik yarı maratonda 285 sporcu mücadele ediyor.
  • 10 kilometrelik koşuda ise 944 kişi yer alıyor.
  • “1915 Saygı Koşusu” adı verilen 1,915 kilometrelik etkinlikte ise 1,794 katılımcı var.

Başlangıç Noktası ve İlk Koşular

Maratonun başlangıç noktası, Eceabat ilçesindeki Kilitbahir köyü önünde yer alan Namazgah Tabyası olarak belirlenmiştir. İlk olarak profesyonel sporcular start aldı, ardından halk koşusu gerçekleştirildi.

Birleşen Gelenekler ve Mesajlar

İsmail Kaşdemir, Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı’ndan, organizasyonun önemine değinerek, “Bu tematik parkuru koşan her sporcu buradan keyif alıyor. Çanakkale, tarihî bir buluşma noktasıdır ve barışın öne çıktığı bir yerdir. Torunlar, büyüklerin geleneklerini sürdürerek burada bulunuyorlar,” dedi.

Önemli İsimler Etkinlikte

Maratona katılan önemli isimler arasında Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ve Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır yer aldı.

Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "9. Uluslararası Gelibolu Maratonu"nu...

Çanakkale’deki Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen “9. Uluslararası Gelibolu Maratonu”nu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ tarafından “Pes etmeyenlerin izinden” sloganıyla gerçekleştirilen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı. Erkeklerde 42 kilometrelik maratonu 2 saat 31 dakika 32 saniyede tamamlayan Üzeyir Söylemez (sağ 2) birinciliği elde etti. Hacı Sebahattin Çavga (sol 2) ikinci, Kamil İnak (sağda) üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir (solda) takdim etti.