Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da Dünya Motokros Şampiyonası Yoğun İlgiyle Gerçekleşti

Afyonkarahisar, 400 binin üzerinde seyirci ile Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Afyonkarahisar, 400 binin üzerinde

Afyonkarahisar, 400 binin üzerinde seyirci ile Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest Büyüleyici Bir Etkinlik Oldu

Afyonkarahisar, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 400 bin kişinin katılımıyla Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest’e ev sahipliği yaptı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan, etkinliklerin Türkiye’nin motorsporlarına olan ilgisini artırdığını ifade etti.

Etkinliklerle Birlikte Gelen Yoğun İlgi

6 Eylül’de başlayan etkinlikler, konserlerle heyecan dolu bir başlangıç yaptı. Baysan, “Cumartesi ve pazar günkü yarışlarda tüm kategorilerde sorunsuz bir şekilde yarışları tamamladık. Takımlarımızın Çin’e gideceği belirtiliyor. Tüm takımlardan olumlu geri dönüşler aldık, pistimiz ve padokumuz övgü aldı,” dedi.

Seyirci Sayısında Rekor Kırıldı

Baysan, organizasyonun büyümesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu yıl seyirci sayısı inanılmazdı. İlk yıllarda 5 bin kişilik bir katılım varken, bu sene 400 bini aştık. Sadece cumartesi günü 120 binin üzerinde seyirci vardı. İçeri giriş-çıkış zorlayıcıydı. Sportif açıdan da büyük bir artış gördük. Bu yıl 6’ncısını düzenliyoruz ve insanlar bu organizasyonu benimsedi,” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’ı Dünya ile Buluşturan Yarışlar

Baysan, yarışların MXGP TV‘nin kapalı devresinden 1.8 milyar insana ulaştığını aktararak, “Afyonkarahisar’a ciddi bir reklam dönüşü sağlandığını düşünüyorum. Otelciler ve esnaf oldukça memnun. Afyonkarahisar, bu organizasyonun önemini kavradı ve Valilik ile belediye konuyu sıkça vurguladı. Bu organizasyon burada çığ gibi büyüyecektir,” değerlendirmesinde bulundu.

Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest ile 400 binden fazla ziyaretçiyi...

Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon MotoFest ile 400 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan, AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yaptı.