Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balkan Kürek Şampiyonası Edirne’de Başlıyor

Edirne’de 8 ülkeden gelen 300 sporcu, Meriç Nehri’nde Balkan Kürek Şampiyonası için yarışacak.

Edirne'de 8 ülkeden gelen

Edirne’de 8 ülkeden gelen 300 sporcu, Meriç Nehri’nde Balkan Kürek Şampiyonası için yarışacak.

Balkan Kürek Şampiyonası Edirne’de Başlıyor

Balkan Kürek Şampiyonası, yarın Edirne’de 8 ülkeden 300 sporcunun katılımıyla başlayacak.

Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, organizasyon öncesinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. İba, geçtiğimiz hafta yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası sonrasında Türkiye’nin bir başka büyük aktiviteye ev sahipliği yapacağını belirtti.

Son Hazırlıklar Tamamlandı

İba, sporcuların Edirne’ye geldiğini ve parkurda son hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Balkan ülkelerinden gelecek sporcularla güzel bir etkinlik gerçekleştirileceğine vurgu yaparak, “Esas sınavımızı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda verdik. Artık ne yapacağımızı ve nasıl ilerleyeceğimizi biliyoruz,” dedi.

Balkan ülkelerinden gelen sporcu sayısının 300’e yakın olduğunu kaydeden İba, etkinliğe ailelerin de yüksek katılım göstereceğini dile getirdi. Hafta sonu komşuların Edirne sokaklarında daha fazla görüleceğini ifade eden İba, yurt dışından gelen misafirlerin şehre ekonomik katkı sağlayacağını belirtti.

Kürek Sporu ve Ekonomik Katkı

Kürek sporunun şehre heyecan kattığını söyleyen İba, Meriç Nehri’nde dünya şampiyonası düzenlemek için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Türkiye’nin dünya standartlarında bir parkura sahip olduğunu vurgulayarak, “Federasyon başkanımızın bu işle ilgili ciddi bir heyecanı var. Hedefimiz dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak,” dedi.

Meriç parkurunun dünya çapında bilinen bir parkur olduğunu da ekleyen İba, Balkan Şampiyonası’nın büyük etkileşim yaratacağını kaydetti.

Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, 14-15 Eylül'de Meriç Nehri'ndeki...

Balkan Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, 14-15 Eylül’de Meriç Nehri’ndeki parkurda düzenlenecek organizasyon öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.