Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan’daki dünya şampiyonasında rekor kırmayı hedefliyor ve Kaş’ın tanıtımına katkıda bulunmak istiyor.

Milli sporcu Birgül Erken,

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan’daki dünya şampiyonasında rekor kırmayı hedefliyor ve Kaş’ın tanıtımına katkıda bulunmak istiyor.

Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’na Hazırlanıyor

Serbest dalış alanında Türkiye’yi uluslararası platformda temsil eden milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenecek olan 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’na odaklanmış durumda. Erken, bu prestijli etkinlikte rekor kırmayı hedefliyor.

Ziyaret ve Teşekkür

Erken, Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak‘ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında geride bıraktığı hafta Kaş’ta yapılan Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği 3 altın madalya ile başarılarını hatırlattı. Bu yüzden ayrıca Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan‘a da teşekkür etti.

Dünya Şampiyonasında Hedefler

Bu yılki dünya şampiyonası 2 Ekim’de düzenlenecek. Erken, “Kalamata’da gerçekleşecek şampiyonada rekor kırmayı hedefliyorum” diyerek hedefinden bahsetti. Ayrıca, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu‘nun başarılı çalışmaları sayesinde Dünya Şampiyonası’nın yeniden Kaş’ta düzenlenmesini talep ettiklerinin altını çizdi.

Kaş’ın Tanıtımına Destek

Kaş’ın serbest dalış açısından dünya çapında bir merkez haline geldiğini belirten Erken, “Bizler bu anlamda Kaş’ın tanıtımını yapmaya gönüllüyüz. Belediye Başkanımız ve Federasyon Başkanımız Kadir Sağlam‘ın desteğiyle Kaş için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Koçak’ın Açıklamaları

Başkanvekili Koçak ise, Kaş’ın sportif faaliyetler açısından önemli bir merkez olduğunu vurguladı. “Kaş, denizi ve doğası ile tihiyat sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edecek. İlçemizde düzenlenen şampiyona da derece elde eden tüm sporcuların yanı sıra, milli sporcumuz Birgül Erken‘e ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başarılar ve Hedefler

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası’nda üç altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde eden Erken, ayrıca master kadınlarda üç farklı kategoride Türkiye rekoru kırmayı başardı ve milli takım seçmelerinde en yüksek puanlamayı elde etti.

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü...

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak’ı (solda) makamında ziyaret etti.