Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye U20 Futbol Takımı’nın İngiltere Maçı Değerlendirmesi

Soykan Başar, İngiltere maçı sonrası genç oyuncuların geleceği için umut verici değerlendirmelerde bulundu.

Soykan Başar, İngiltere maçı

Soykan Başar, İngiltere maçı sonrası genç oyuncuların geleceği için umut verici değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye-İngiltere Gençler Maçı Sonrası

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Soykan Başar, Elit Lig‘de 1-1 berabere tamamlanan İngiltere karşılaşmasında takımlarının galibiyeti hak ettiğini söyledi. Pendik Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başar, maçın keyifli ve yüksek tempolu geçtiğini belirtti.

Başar, “Agresif oynayan, hücum organizasyonlarını iyi bilen ve savunması hızlı bir şekilde reaksiyon veren bir takımız. Bu özelliklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu yıl Elit Lig‘e ilk kez katılıyoruz ve önemli rakiplerle karşılaşacağız. 2005 grubu ile çalıştım; en iyi takımlara karşı oynama deneyimlerine sahipler. Bu kadroyu en üst seviyeye çıkaracağız,” şeklinde konuştu.

İngiltere Maçının Analizi

İngiltere’ye karşı ilk yarıda üstünlük sağladıklarını kaydeden Başar, “Birçok pozisyona girdik ve beraberlikten dolayı üzgünüz. Galibiyeti kesinlikle hak ettik. İkinci yarıda bazı kırılmalar yaşadık, bu elbette doğaldı. İngiltere de beraberlik için mücadele etti,” dedi.

Çekya Maçı Öngörüleri

Başar, gelecek müsabaka olan Çekya karşılaşması için ise, “Kendi oyun anlayışımızı sergileyeceğiz. Baskılı bir futbol oynayıp, toplu hücum eden ama savunmada da çabuk dönüş yapan bir takım olacağız,” açıklamasında bulundu.

Başar, genç oyuncuların kulüplerde şans bulmasının önemini vurgulayarak, “Bu gençler, kulüplerin geleceğini kurtaracak. Oyuncuların burada daha hazır gelmeleri büyük bir avantaj sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

Tecrübe ve Gelişim Üzerine

Elit Lig’in takım oyuncularına tecrübe kazandıracağına dikkat çeken Başar, “Uzun süre önce Kuzey İrlanda’da Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ettik. O turnuvada İspanya, Fransa ve Danimarka ile karşılaştık; İspanya’ya karşı %70 topa sahip olduk. Üst seviyede maç oynamak, her bir oyuncunun gelişimi için son derece önemli. Bizim için rakibin gücü değil, oyuncularımızın sahada gösterdiği mücadele önemlidir,” şeklinde konuştu.

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Elit Lig kapsamında İngiltere ile Pendik Stadyumu’nda karşılaştı....

20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Elit Lig kapsamında İngiltere ile Pendik Stadyumu’nda karşılaştı. 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Soykan Başar, mücadelenin ardından AA muhabirinin sorularını cevapladı.