Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu Instagram’ın ne zaman açılacağını duyurdu

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip olan sosyal ağlardan Instagram’a dün sabahtan beri Türkiye’den ulaşılamıyor. İlk başta herkes Instagram’ın çöktüğünü düşündü ancak gerçek gerçek birkaç saat sonra ortaya çıktı. BTK kararının ardından Instagram kapatıldı. Peki İnstagram ne zaman erişime açılacak? Bakan Uraloğlu Instagram’ın ne zaman açılacağını duyurdu..

Dünyanın en çok kullanıcısına

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip olan sosyal ağlardan Instagram’a dün sabahtan beri Türkiye’den ulaşılamıyor. İlk başta herkes Instagram’ın çöktüğünü düşündü ancak gerçek gerçek birkaç saat sonra ortaya çıktı. BTK kararının ardından Instagram kapatıldı. Peki İnstagram ne zaman erişime açılacak? Bakan Uraloğlu Instagram’ın ne zaman açılacağını duyurdu..

Sosyal medyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram yaklaşık 24 saattir kapalı durumda. Türkiye’de 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip Instagram’ın açılışı merakla bekleniyor. BTK’nın verdiği eişime kapatılması kararının ardından gözler hükümetin açıklamasına çevrilirken, en net açıklamanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldiği görüldü. Bakan, Instagram’ın açılmasına yönelik erekli koşulları paylaştı.

FAHRETTİN ALTUN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bakan Uraloğlu Instagram'ın ne zaman açılacağını duyurdu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sosyal paylaşım platformu Instagram’ın, Heniye’nin şehadeti için hiçbir gerekçe göstermeden insanların taziye mesajı yayınlamasını engellemesini şiddetle kınıyorum. Bu bir teşebbüstür. Sansür çok açık ve nettir.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Altun, açıklamasının devamında “İsrail Devleti, yargısız infazların, suikastların, işgallerin, soykırımların faili olarak tarihe geçecektir. Sosyal medya platformu Instagram’ın da Haniye’nin şehadeti için taziye mesajları yayınlamasını hiçbir gerekçe göstermeden engellemesini şiddetle kınıyorum. Bu çok açıktır ve açıkça bir sansür girişimidir. Küresel bir sömürü ve adaletsizlik sistemine hizmet ettiklerini defalarca kanıtlayan bu platformlara karşılık olarak ifade özgürlüğünü savunma konusuna devam edeceğiz. Her fırsatta, Filistinli kardeşlerimizin yanlarında olacağız. Filistin özgür olacaktır. İsrail ile destekçileri bunu durduramayacaktır” dedi.

BTK AÇIKLADI! INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELLENDİ

İlerleyen saatlerde ise, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) Instagram’a erişimi engellediği açıklandı. BTK’nın “Site Bilgi Talep Sayfası”nda Instagram’a erişimin engellenmesi kararı alındığı açıklandı.

Dün sabah bir sürprizle karşılaşan kullanıcılar, sosyal paylaşım platformu Instagram’ın ne zaman erişime açılacağını merak ederken tüm gözler yetkililere çevirdi. Konuyla ilgili net açıklamanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldiği görüldü. Bakan, Instagram’ın açılış tarihine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bakan Uraloğlu Instagram'ın ne zaman açılacağını duyurdu

“Biz bir hukuk ülkesiyiz, ülkemizin koyduğu mevzuatlar var, ülkenizin kendine has değerleri, hassasiyetleri var. Şu anda bazı sosyal medya platformlarının ülke dışında kaynakları var ama ülkemizde temsilcileri var, hepsinin temsilcisi var. Uygulamak istediğimiz bazı kurallar ve düzenlemeler var.”

INSTAGRAM NE ZAMAN ERİŞİME AÇILIR?

Bazen saygı gösterilmesi konusunda yaptığımız uyarılara rağmen sorunları fark ediyoruz. Bu son kez tüm uyarılarımıza rağmen gizli suçlar dediğimiz bir çerçeve var, bu çerçevede uyardık; Gerekli cevapları bulamadığımız için erişim yasağı koyduk. Tarafların bu aksaklıkları gidermek ve hassas sorunlarımıza yanıt vermek için yasalarımıza uymaması durumunda erişim yasaklarını kaldıracağız. Biz de mutlaka bunu takip ediyoruz ve onlarla iletişim halindeyiz, söylediklerimizin çoğunu yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen karşılıksız kalabiliyor; Özellikle hem yasal olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimiz dikkate alınmadığı takdirde gerekli müdahaleleri yapma zorunluluğumuz var.

İnsanların bu konudaki duygularını doğru yönetmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız Türkiye’nin yetkili temsilcileriyle görüşüyor; Bizim hassasiyetimiz çok açık, eksiklerimiz de belli, sadece o eksiklikleri düzeltmeleri gerekiyor, mesela 1 saat sonra bu engeli ortadan kaldıracağız. Yasalar ve düzenlemeler var ve biz tabii ki insanların bu yasa ve düzenlemelere uymasını istiyoruz.”