Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google arama çubuğunda dikkat çeken değişiklik

Google’nin arama çubuğundaki widget tasarımı Android cihazlar için yeniden güncellendi. Yapılan değişiklikle özelleştirme seçeneklerinin azaldığı görüldü.

Google'nin arama çubuğundaki widget

Google’nin arama çubuğundaki widget tasarımı Android cihazlar için yeniden güncellendi. Yapılan değişiklikle özelleştirme seçeneklerinin azaldığı görüldü.

Google, Android kullanıcılarının yıllardır kullandığı arama çubuğu widget’ını yeniden tasarladı. Ancak bu yenilik, kullanıcıların daha önce alışık olduğu birçok özelleştirme seçeneğini ortadan kaldırıyor. İşte tasarım değişiklikleri ve son hali hakkında detaylı bilgiler..

Google arama çubuğunu yeniden tasarladı: Özelleştirme seçeneği azaldı, dinamik renkler eklendi!

Daha önce kullanıcılar, ana ekranlarına ekledikleri Google arama çubuğu widget’ını Google uygulamasından özelleştirebiliyordu. Bunu yapmak için Google uygulamasında profil resmine tıkladıktan sonra Ayarlar ve Arama’daki widget’ı bölümünde bulunan Widget’ı özelleştir seçeneği seçiliyordu.

Bu bölümde, widget için logo türü (Google metni ya da renkli “G” logosu), çubuğun şekli (keskin köşeli dikdörtgen, köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen ya da hap şekli), çubuk (arka plan özel renk ayarları), çubuk gölgeleme (şeffaftan düz renge) seçiliyordu.

Google arama çubuğunda dikkat çeken değişiklik

Ancak yeni tasarım bu kişiselleştirme seçeneklerini önemli ölçüde azaltıyor. Kullanıcılar artık yalnızca belirli renk temalarının arasından seçim yapabiliyorlar. Varsayılan olarak sistemde, ayarlarınıza bağlı olarak açık ya da koyu arka plan seçeneği bulunmaktadır. Lens, mikrofon ve G işareti resmi dört renkli tasarımı takip ediyor.

Yeni tasarımın dikkat çekici diğer özelliği ise dinamik renk seçeneklerinin eklenmesidir. Daha öncesinde bu özellik yalnızca Pixel Launcher arama çubuğunda tema simgeleri etkinleştirildiğinde kullanılıyordu. Dinamik Renkler özelliği, cihazınızın genel tema renklerini Google Arama Çubuğu widget’ına yansıtır, böylece widget, cihazınızın genel görünümüne ve tarzına uyum sağlar.

Google arama çubuğunda dikkat çeken değişiklik

Yeni widget tasarımı için geriye kalan tek özelleştirme seçeneğinin ise şeffaflık ayarı olduğu görülüyor. Kullanıcılar, köşedeki “geri al” düğmesini kullanarak widget’ın şeffaflık düzeyini ayarlayabilir ve yapılan değişiklikleri de geri alabilirler. Ana ekranınıza bir widget eklemek için “Ekle” düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Bu yeni tema şu anda Google App Beta (15.30.x) yüklü Pixel ve Samsung Galaxy cihazlarda kullanılabilir. Ancak henüz genel kullanıma sunulmamıştır.