Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun özellikleri belli oldu

Merakla beklenen yeni Xiaomi 15 ve 15 Pro ile ilgili bilgiler ortaya çıktı! Yeni yonga seti ilk kez denenecek. Ayrıntılar haberimizde…

Merakla beklenen yeni Xiaomi

Merakla beklenen yeni Xiaomi 15 ve 15 Pro ile ilgili bilgiler ortaya çıktı! Yeni yonga seti ilk kez denenecek. Ayrıntılar haberimizde…

Qualcomm’un merakla beklenen yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4’ü kullanacak olan Xiaomi 15 ve 15 Pro, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Bu iki akıllı telefon modelinin detaylı teknik özellikleri, son sızıntılar sayesinde gün yüzüne çıktı.

Xiaomi 15, 6.36 inç büyüklüğünde ve 1.5K çözünürlükte bir ekranla kullanıcılarının karşısına çıkacak. Bu ekran, 120 Hz yenileme hızı sunarak akıcı bir görüntü deneyimi vaat ediyor. Telefonun en üst versiyonu, Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti ile donatılmış olacak ve 16 GB LPDDR5X RAM ile 1 TB UFS 4.0 dahili depolama alanına sahip olacak. Batarya kapasitesi 4800 mAh veya 4900 mAh olarak belirtiliyor ve bu batarya 100 W hızlı şarj ile 50 W kablosuz şarj özelliklerini destekleyecek.

Xiaomi 15 Pro modeli, bazı önemli farklarla öne çıkıyor. 6.7 inçlik, 2K çözünürlükteki ekranı ile daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü sunacak. Pro modelinde ayrıca 5400 mAh kapasiteli bir batarya bulunacak ve bu batarya, 120 W hızlı şarj ile 80 W kablosuz şarjı destekleyecek.

xiaomi 15

Xiaomi 15 Pro, kamera yetenekleri ile de dikkat çekiyor. 1 inçlik OmniVision OV50K sensörlü 50 megapiksellik ana kamera, önceki modele kıyasla daha büyük ve gelişmiş bir sensörle donatılmış. Ana kameraya ek olarak 3x optik zoom özellikli bir telefoto kamera ve geniş açılı lens de 50 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. Bu üçlü kombinasyon, Pro modelinin kamera performansında iddialı olmasını sağlayacak. Ayrıca, telefonun ön kamerası da 32 megapiksel çözünürlük sunacak.

Geçtiğimiz yıl Xiaomi 14’ü global pazara sunan Xiaomi, Pro modelini ise sadece Çin’de satışa çıkarmıştı. Bu yıl Xiaomi 15 Pro’nun global pazara sunulup sunulmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Ancak teknik özellikleri ile şimdiden büyük bir merak uyandıran Xiaomi 15 ve 15 Pro, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin gücünü ve yenilikçi teknolojilerini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.